Jeugdkickboksen

Ook onder de jeugd neemt de interesse in en deelname aan vechtsporten toe. Bij Sento Modo Sports worden de jeugdkickbokstrainingen gegeven door eigenaar Koen Kramer. Hij heeft naast zijn opleidingen voor kickboksen voor volwassenen ook de opleiding voor jeugdkickbokstrainer voltooid.

De jeugdtrainingen worden op een speelse, maar zeer sportieve manier gegeven. De kinderen leren zich te verdedigen en leren ook de juiste aanvalstechnieken. Door het volgen van de trainingen groeit het zelfvertrouwen en leren de kinderen zichzelf goed te beheersen en kennen zij hun eigen krachten beter.

Hoe werkt het?

Het begin van de training is de warming up. Dit wordt op een speelse manier gedaan, bijvoorbeeld met het spelen van tikkertje bij de jonge leeftijdscategorie, tot tijgeren naar de overkant bij de oudere kinderen. Zowel aan het begin als het einde van de training komen de kinderen bij elkaar en leren zij zich te concentreren, te focussen en respectvol met elkaar om te gaan.

Bij de trainingen jeugdkickboksen staan veiligheid en sportiviteit hoog in het vaandel. Zodra er sprake is van onsportief gedrag zal het kind hier dan ook op worden aangesproken. Zo leren zij op de juiste manier om te gaan met alle facetten van de sport.

Wat heb je nodig?

Hier volgen tips over wat je nodig hebt voor een prettige deelname aan deze lessen:

  • Sportkleding waarin je vrij kan bewegen
  • Een schone handdoek
  • Een bidon met water
  • Bokshandschoenen en bandage (hand wraps)*
  • Scheenbeschermers*

* NB: Materialen zoals bokshandschoenen en scheenbeschermers kunnen de eerste keer of eerste maand van lidmaatschap geleend worden van Sento Modo Sports. Voor de periode daarna verzoeken we leden om voor eigen materialen te zorgen. Alle benodigdheden zijn bij ons te verkrijgen in de shop.

Inschrijven

Schrijf je in als lid en volg deze leuke training, of boek een gratis proefles.

Lesrooster