Kickboksen

Kickboksen is een vechtsport waarbij boksen wordt gecombineerd met trappen en knieƫn. De sport is afgeleid uit Muay Thai uit Tailand en is inmiddels een zeer populaire sport geworden. Bij Sento Modo Sports bieden wij de kickbokslessen aan in verschillende soorten trainingen. Er is een bokszaktraining, een techniektraining en het is ook mogelijk om wedstrijd gericht te komen trainen.

Bokszaktraining: Een sportieve training waarbij conditie, kracht en uithoudingsvermogen worden getraind. De training begint met de warming up. Dit is meestal een combinatie van warmlopen met oefeningen om de spieren op te warmen en klaar te maken voor de training. Per tweetal (de tweetallen worden ter plekke samengesteld) ga je bij een bokszak staan en worden de handschoenen en eventuele scheenbeschermers aangetrokken. De oefeningen worden uitgelegd en de juiste technieken worden hierbij aangeleerd. De les is zowel voor de beginner als de gevorderde kickbokser geschikt. De les is namelijk aan te passen aan je eigen niveau. De reguliere bokszaktrainingen zijn gemengde trainingen en op woensdagavond bieden wij een bokszaktraining aan voor dames.

Techniektraining: Bij deze training sport je in tweetallen en wordt er gebruik gemaakt van de handschoenen en scheenbeschermers. De trainer legt verschillende technieken en combinaties uit. De oefeningen worden uitgevoerd op elkaar en gaan met beleid. De ene sporter leert de juiste verdediging toe te passen terwijl de sparringpartner de juiste combinatie maakt. Voor de trappen zullen de trapkussens ook worden gebruikt. Er is een mogelijkheid tot het trainen van sparren of wedstrijdgericht trainen in onze boksring.

Inschrijven

Schrijf je hier gemakkelijk in voor deze leuke lessen of vraag deelname aan een proefles aan.

Lesrooster