bokszakken

Kickboksen

Kickboksen is een vechtsport waarbij boksen wordt gecombineerd met trappen en knieën. De sport is afgeleid uit Muay Thai uit Thailand en is inmiddels een zeer populaire sport geworden.

Bij Sento Modo Sports bieden wij de kickbokslessen aan in verschillende soorten trainingen. Er is een bokszaktraining, een techniektraining, een padstraining en het is ook mogelijk om wedstrijd gericht te komen trainen.

Bokszaktraining

Een sportieve training waarbij conditie, kracht en uithoudingsvermogen worden getraind. De training begint met de warming up. Dit is meestal een combinatie van warmlopen met oefeningen om de spieren op te warmen en klaar te maken voor de training. Per tweetal (de tweetallen worden ter plekke samengesteld) ga je bij een bokszak staan en worden de handschoenen en eventuele scheenbeschermers aangetrokken.

De oefeningen worden uitgelegd en de juiste technieken worden gedemonstreerd en aangeleerd. De les is zowel voor de beginner als de gevorderde kickbokser geschikt. De les is namelijk aan te passen aan je eigen niveau.

De reguliere bokszaktrainingen zijn gemengde trainingen. Op woensdagavond bieden wij een speciale bokszaktraining aan voor dames.

Techniektraining

Bij deze training sport je in tweetallen en wordt er gebruik gemaakt van de handschoenen en scheenbeschermers. De trainer legt verschillende technieken en combinaties uit.

De oefeningen worden uitgevoerd op elkaar en gaan met beleid. De ene sporter leert de juiste verdediging toe te passen terwijl de sparringpartner de juiste combinatie maakt.
Voor de trap-techniek-oefeningen worden trapkussens gebruikt, die jij en je partner om de beurt vast houden.

Padstraining

Padstraining is een mooie vorm van techniektraining zonder kleerscheuren. Bij de padstraining ervaar je, in tegenstelling tot de bokszaktraining, het stoten en trappen dicht bij je trainingspartner. In deze training we werken o.a. aan het voetenwerk, stoot-trap technieken, conditie en focus.

Je leert in een reële setting hoe belangrijk het is om de juiste afstand tot jouw trainingspartner te bewaren. Ook leer je dat het voetenwerk het begin is van succesvolle stoten of trappen, en welke motorische aspecten daar verder nog bij komen kijken. Kortom, een goede aanvullende training voor een betere techniek!

Wedstrijdtraining

Er is een mogelijkheid tot het trainen met sparren, of om wedstrijdgericht trainen in onze boksring. Wil je groeien in je kickbokscarriere en hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Wat heb je nodig?

Hier volgen tips over wat je nodig hebt voor een prettige deelname aan deze lessen:

  • Sportkleding waarin je vrij kan bewegen
  • Een schone handdoek
  • Een bidon met water
  • Bokshandschoenen en bandage (hand wraps)*
  • Scheenbeschermers*
  • Een bitje, indien je vaker meetraint
  • Evt douchespullen voor na de training

*Materialen zoals bokshandschoenen en scheenbeschermers kunnen de eerste keer tot de eerste maand van lidmaatschap geleend worden van Sento Modo Sports. Voor de lesperiode daarna verzoeken we leden om voor eigen materialen te zorgen. Alle benodigdheden zijn bij ons te verkrijgen in de shop.

Inschrijven

Schrijf je in als lid en volg deze leuke training, of boek een gratis proefles.

Lesrooster